Hur får vi unga att stanna kvar i Piteå?

September 27, 2016

Många unga i Piteå väljer att flytta till större städer och gärna en bra bit söderut. Ofta beror det på kulturen, brist på arbete och brist på bostäder. Samtidigt så kommer en större stad alltid kunna ha mer att erbjuda gällande i alla fall de två förstnämnda punkterna. Men vad kan företagen i Piteå och andra mindre städer göra för att få behålla sina ungdomar?

 

Den här frågan fick jag i uppdrag av Nolia att söka svar på. Jag intervjuade fyra ungdomar som befinner sig i olika faser i livet samt med olika karriärer, för att se vad de tycker att företagen i Piteå kan göra för att göra det mer attraktivt för unga att stanna kvar.

 

Filmen visades för besökarna på Piteå Näringslivsfrukost där temat var: Hur kan Piteås företag bli attraktivare arbetsplatser för ungdomar?

 

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Please reload

SENASTE NYHETERNA
Please reload

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

© NIKITA PRODUCTIONS 2016

  • Vimeo - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
Piteå
072-241 33 74