top of page
Sök
  • Nikita

Hur får vi unga att stanna kvar i Piteå?

Uppdaterat: 30 maj 2022

Många unga i Piteå väljer att flytta till större städer och gärna en bra bit söderut. Ofta beror det på kulturen, brist på arbete och brist på bostäder. Samtidigt så kommer en större stad alltid kunna ha mer att erbjuda gällande i alla fall de två förstnämnda punkterna. Men vad kan företagen i Piteå och andra mindre städer göra för att få behålla sina ungdomar?

Den här frågan fick jag i uppdrag av Nolia att söka svar på. Jag intervjuade fyra ungdomar som befinner sig i olika faser i livet samt med olika karriärer, för att se vad de tycker att företagen i Piteå kan göra för att göra det mer attraktivt för unga att stanna kvar.

Filmen visades för besökarna på Piteå Näringslivsfrukost där temat var: Hur kan Piteås företag bli attraktivare arbetsplatser för ungdomar?

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page